27.4.2017. 13:43
0
Advokat porodice Memić: Tužilaštvo koristi termin "uklapanje". Pred sudom se ne uklapaju dokazi, pred sudom se dokazi izvode
"Ovo je u pravnom smislu kontraverzan slučaj. Samo suđenje protiče u skladu sa zakonom, ali sporno je ono što čujemo od samih vještaka", rekao nam je advokat Ifet Feraget nakon završenog ročišta u slučaju Dženan Memić.

"Važno je napomenuti da svaku sumnju u smislu činjenica nekog krivičnog djela sud mora rješavati na način koji je povoljniji po optužene, a ovdje je toliko očigledno da neke stvari ne štimaju, tako da je poprilično jasno o čemu se radi Pokšaj da se vjepštačenjem da se neke stvari prezentiraju tako kako bi odgovaralo činjeničnom supstratu optužnice po meni do sada nije urodio nikakvim plodom", rekao nam je Feraget.

Odbrana u ovom slučaju tek treba da predloži svoje dokaze i onda u skladu sa teorijom pobijanja svih dokaza tužilaštva. 

"Odbrana svojim dokazima treba da ukaže na protivrečnosti koje sasvim jasno proizilaze iz ovih do sada provedenih dokaza", rekao nam je Feraget. 

Feraget je rekao da ga ja iznenadio termin "uklapanje" koji se koristi od strane Tužilaštva.

"Ja nisam ni u jednom pravnom udžbeniku  naišao na termin "uklapanje". Pred sudom se ne uklapaju dokazu, pred sudom se dokazi izvode od strane dvije ravnopravne stranke, a na kraju ocjenu vrši samo sud", rekao nam je Feraget koji je rekao da je skeptičan u pogledu vjerodostojnosti nalaza vještaka.

Za naredno ročište najavljeno je da će biti pregledana rekonstrukcija Vasvije Seferović.

"Postavlja se pitanje šta je sa prvom rekonstrukcijom i kakva je međusobna veza između prve i druge, jer po logici stvari ako pravite drugu rekonstrukciju onda za to imate razlog", rekao je Ifet Feraget. 

Advokat porodice Memić je rekao kao je ovo za njega u karijeri najteži predmet. 

"Najteži mi je predmet ne zato što mi je teško da nešto odradim, nego zato što su mi ruke vezane. Zakon oštećenom nije dao pravo niti da postavlja pitanje niti da redlaže dokaze, osim da to sugeriše Tužilaštvu. Gospodim Muriz je meni prvog dana rekao da ne želi da sjedi na strani Tužilaštva zato jer je imao priliku da pregleda tijelo svoga djeteta Dženana  Memića, lično se uvjerio akve je povrede imao, tako da ovo sve skupa po njemu predstavlja jednu farsu", rekao je za Source Ifet Feraget. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.