24.8.2024. 13:46
0
Prvi Pegasus avion sletio na Međunarodni aerodrom u Tuzli, Halilagić poručuje: Ispunjen dugogodišnji san!
Prvi avion turske aviokompanije Pegasus sletio je danas na Međunarodni aerodrom u Tuzli, čime je zvanično uspostavljena saradnja.

Avion iz Istanbula sa putnicima sletio je u 7.30 sati, a planirano je da linija bude operativna jednom sedmično.

"Ovo je dugogodišnji nedosanjani san koji je danas ispunjen. Mi smo našim izdvajanjem za infrastrukturne projekte pokazali koliko nam je stalo do aerodroma, a ono što slijedi su dodatna sredstva za subvencioniranje letova, koje je neophodno da bismo ih uspostavili, posebno za linije prema gradovima zapadne Evrope", kazao je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

Saradnja je uspostavljena početkom juna kada su predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona boravili u posjeti Turske.

Ovom saradnjom su dogovoreni letovi na liniji Istanbul-Tuzla-Istanbul koji će se realizovati svake subote do oktobra.

Na prvom letu prisustvovale su i turske delegacije, uključujući predstavnike Ministarstva za promet i infrastrukturu.

"Pokretanjem ovih letova vjerujemo da će se ove veze produbiti te da će nastaviti jednom uzlaznom putanjom. Posebno se nadam da će ovi letovi donijeti i u ekonomsko-trgovinskom razvoju ove regije", izjavio je Enver Iskurt, zamjenik ministra prometa i infrastrukture Turske.

Osim Pegasusa, Međunarodni aerodrom Tuzla uspostavio je saradnju i sa turskom niskobudžetnom kompanijom aJet koja će od ove jeseni također letjeti za Istanbul, a od iduće godine i za Antaliju.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.