7.12.2023. 19:58
0
Slovenija produžuje kontrolu na granicama s Hrvatskom i Mađarskom
Slovenska vlada danas je opet produžila privremenu kontrolu na unutarnjim granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još 12 dana, do 21. decembra, u cilju sprečavanja terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, saopćeno je nakon sjednice vlade, javlja BHRT.

Ljubljana je kontrolu granica uvela 21. oktobra, nakon što je Italija odlučila uvesti kontrolu na unutarnjoj granici sa Slovenijom, navodeći kao razlog opasnost od ugrožavanja javnog reda i unutarnje sigurnosti, tj. povećanog rizika od terorističkih napada u kontekstu stanja na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Kako je nedavno rekao ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, Slovenija planira od 21. oktobra produžiti kontrolu granica za još šest mjeseci zbog srednjeg stepena ugroženosti Slovenije od terorizma te visokog stepena ugroženosti od terorizma u Europskoj uniji.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.