2.10.2023. 11:10
0
Mađarska pozdravila Ficovu pobjedu u Slovačkoj: Imamo isti stav oko Ukrajine
FOTO: AP
Posebno je istakao važnost dogovora.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto pozdravio je u nedjelju pobjedu Roberta Fica na izborima u Slovačkoj, rekavši da budući mandatar za sastav vlade dijeli stajalište mađarske vlade o pitanjima poput migracija i rata u Ukrajini.

- Sretni smo što je u Slovačkoj, na neupitno demokratskim izborima, narod donio jasnu odluku. Rezultati izbora daju šansu da se formira stabilna vlada te da se dalje razvijaju mađarsko-slovački odnosi - rekao je Szijjarto.

Posebno je istakao važnost dogovora.

- Posljednjih godina, sva dostignuća koja su pomogla u razvoju odnosa Slovačke i Mađarske, kao što su izgradnja mostova ili otvaranje novih graničnih prijelaza, rezultat su dogovora sa bivšom vladom Roberta Fica. Robert Fico također misli isto o ratu, migracijama i rodovima kao i mi. Njegova pobjeda nudi ozbiljnu šansu za jačanje Višegradske skupine. Čestitam i sretno - zaključio je, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.