9.11.2023. 15:47
0
Buldožer izraelske vojske krenuo da ruši kuću na Zapadnoj obali pa dignut u zrak: Objavljen je i snimak
Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako je buldožer kojim su upravljale Izraelske odbrambene snage naišao na eksploziv dok je pokušavao da sruši kuću na Zapadnoj obali.

Nakon toga uslijedili su sukobi u kojima je IDF koristio dron za napad na "naoružane Palestince", prema brojnim izvještajima.

Daljnji izvještaji pokazuju da su dva Palestinca poginula u nastalim vatrenim okršajima, iako to nije potvrđeno. Buldožeri su poslani po naređenju izraelske Centralne komande da sruše kuću Dauda Faiza za kojeg Izrael tvrdi da je ubio izraelskog vojnika nakon što ga je ranije ove godine udario automobilom.

Rušenje porodičnih kuća je izraelska kazna, koja se posebno koristi u slučajevima "terora", a Izraelski komitet protiv rušenja kuća procjenjuje da je Izrael srušio 55.048 palestinskih struktura do 2022. godine.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.