2.8.2016. 19:15
0
Nakon Rogera Federera nastup na OI otkazuje i Rafael Nadal
Njegov reprezentativni kolega David Ferrer je prošle sedmice Nadalovo fizičko stanje opisao kao "delikatno", a nema sumnje kako bi ovo bio veliki udarac za teniski svijet i sve Nadalove obožavatelje.

Španski teniser i peti teniser svijeta Rafael Nadal (30) neizvjestan je za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru, piše španska Marca. Osvajač zlatne medalje 2008. godine povukao se s Roland Garrosa zbog povrede ručnog zgloba da bi zatim otkazao i nastup na Wimbledonu.

- Neću biti na svom nivou niti u jednoj kategoriji. Nisam se takmičio dva mjeseca, a nisam baš ni trenirao - rekao je Nadal novinarima nakon što je stigao u Brazil pa nastavio:

- Ovdje ću trenirati par dana i onda odlučiti što je najbolje i najpozitivnije za mene i ekipu. Njegov reprezentativni kolega David Ferrer je prošle sedmice Nadalovo fizičko stanje opisao kao "delikatno", a nema sumnje kako bi ovo bio veliki udarac za teniski svijet i sve Nadalove obožavatelje, kao i obožavatelje tenisa.

Istini za volju, tako veliki turnir neće biti isti bez najboljeg španskog tenisera. Također, na OI neće nastupati ni Roger Federer zbog povrede koljena, kao ni finalist Wimbledona Miloš Raonić, koji je put u Brazil otkazao zbog Zika virusa. Na turniru neće nastupati ni Tomaš Berdych, piše 24sata.hr.

 
(Anesa Agović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.