2.6.2024. 20:19
0
91-godišnji austrijski milijarder oženio 49 godina mlađu djevojku: "Ovo mi je posljednji brak"
Austrijski multimilijarder Richard Lugner (91) u subotu je po šesti puta uplovio u bračnu luku.

"Nisam nervozan, očvrsnuo sam po tom pitanju", rekao je uoči svadbe na kojoj se vjenčao za 42-godišnju Simone Bienchen Reiländer. Par se zaručio u oktobru prošle godine, ali su onda u decembru prekinuli. Zatim su se pomirili i vjenčali se pred matičarem, dok crkveno vjenčanje najavljuju za nekoliko mjeseci, na jesen.

Prvu bračnu noć proveli su u luksuznom bečkom hotelu, a vremešni milijarder otkrio je da ne planiraju ići na medeni mjesec. "Simone ima u planu velike radove u vrtu, ona nema vremena za odmor, poput marljive pčelice je", rekao je Lugner.

Lugner je prije toga rekao da ne voli biti sam, pa otuda i novi brak. Iz prijašnjih veza ima četvero djece, a njegov najstariji sin rođen je 1963. i mogao bi biti otac Simone. "Bit će to moj posljednji brak", rekao je bogataš prije vjenčanja.

Prije braka sa Simone bio je oženjen za Playboyevu zečicu Cathy Schmitz, koja je od njega bila mlađa 57 godina i s kojom je u braku bio do 2014. godine. Njegov prvi brak s Christine Gmeiner trajao je od 1961. do 1978. godine, a zatim je od 1979. do 1983. bio u braku s Cornelijom Laufersweiler, kojoj je svakodnevno na posao slao bukete cvijeća.

Njegova treća žena, Susanne Dietrich, umrla je sa samo 34 godine zbog komplikacija nastalih nakon estetske operacije nosa, a s četvrtom suprugom, Christine Lugner, bio je u braku od 1991. do 2007.

Austrija
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.