27.9.2023. 12:15
0
Karamatić zatražio prekid sjednice Zastupničkog doma PS FBiH zbog zastave BiH
Zatupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mario Karamatić (HSS) tražio je da se prekine trenutna sjednica federalnog parlamenta dok se državne zastave ispred ulaza u zgradu ne postave ispravno.

Mario Karamatić je rekao da se negdje mora povući granica i predlažio je da se prekine sjednica rekavši kako se od parlamenta želi napraviti kantonalna skupština i da se mora podvući granica jer u federalnom parlamentu sjede i zastupnici van Kantona Sarajevo i da je za njih pojam BiH malo širi.

“Na ulazu u parlament imaju tri zastave na jarbolu. Zastava KS je isparvno postavljena, a BiH nije. Zamolio bih da tehničke službe skinu zastave i da istaknu samo kantonalnu ili da postave zastave državne kako treba, jer nam se djeca smiju. Donosimo odluke u ovom parlamentu, a državna zastava nam stoji naopako”, rekao je Karamatić, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.