2.11.2023. 11:36
1
Ministar Katica nakon ubistva na Stupu: Ponosan sam. U manje od 24 sata, naši službenici u saradnji sa drugim agencijama su uhapsile tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se nakon ubistva koje se u utorak desilo u sarajevskom naselju Stup - Bulevar, te pohvalio rad službenika MUP-a KS.

"U manje od 24 sata, naši službenici, u saradnji s agencijama MUP RS, OSA, Granična policija, Europol i Švedska policija, su identificirali, locirali i stavili pod kontrolu počinioce i saučesnike, odnosno tri osumnjičena lica za napad", naveo je Katica.

Podsjetimo, u pucnjavi je likvidiran Šveđanin Harris Osterdahl, a još jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede. Uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Osterdahla, te su predati iz prostorija MUP-a KS u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Dodao je da je izuzetno ponosan na brzu akciju policajaca.

"Izuzetno sam ponosan na ovu aktivnost gdje su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS još jednom pokazali zašto nose epitet jednih od najspremnijih i najboljih u regionu", poručio je Katica.



Ubijenog Österdahla je policija u Švedskoj etiketirala kao vođu kriminalne mreže Vinsta, organizacije koja se bavila švercom droge. Sa svega 25 godina, iza sebe je imao čak 21 optužnicu.

Österdahl je 2017. godine osuđen na četiri godine zatvora jer je bio organizator u lancu prodaje droge. Između ostalog, Facebook je koristio za prodaju droge. Kada bi kupci naručili preko određene težine, bila bi uračunata i dostava na kućnu adresu. Osuđivan je i na četiri godine zatvora zbog podmićivanja, prekomjerne brzine u vožnji, teških krivičnih djela droge, oružja, dopinga i kršenja Zakona o oružju.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.