7.11.2023. 11:59
0
Palestinska zajednica u BiH: Za pomoć narodu Gaze prikupljeno više od 125.000 KM
Bosanskohercegovački građani su, učešćem u humanitarnoj akciji koju je pokrenula Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini, prikupili više od 125.000 KM za pomoć narodu Gaze.

Zaključno sa jučerašnjim danom ostvarena su 24.522 poziva na humanitarni broj telefona, čime je prikupljeno 73.566 KM, dok je direktno na račun Palestinske zajednice BIH, u okviru donacija za akciju, uplaćeno još 35.590 KM. Na humanitarnom bazaru prikupljeno je još 14.819 KM, što je ukupno više od 125.000 KM pomoći koje su građani uputili za Gazu.

Iz Palestinske zajednice BiH su uputili iskrene riječi zahvale svima koji su se priključili akciji.

- Obavještavamo sve da akcija i dalje traje te da humanitarni broj 090 292 000 za pomoć narodu Palestine vrijedi samo za pretplatnike kompanije BH Telecom. Pomoći možete i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo - s naznakom "Pomoć za Palestinu"). Upute za uplate iz inostranstva šaljemo na upit putem naše mail adrese plzbih@yahoo.com, poručili su.

Također, zahvalili su i Vladi Kantona Sarajevo koja je izdvojila 300.000 KM za pomoć Gazi.

- Situacija u Gazi je svakog dana sve teža, a svaka pomoć je važna. Pozivamo sve da nastavimo akciju, a Udruženje je u komunikaciji sa nadležnima kako bi se što prije ova pomoć uputila do onih kojima je najpotrebnija. Izraelska agresija ne jenjava, ali ne jenjava ni naš otpor i naša predanost miru i opstanku Palestine i našeg naroda, zaključili su.

Pored akcije Palestinske zajednice u BiH čiji je cilj pomoć Gazi, aktivna je i humanitarna akcija Udruženja Pomozi.ba, a više informacija možete pronaći ovdje.

Podsjetimo, izraelska vojska je pokrenula vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra. Najmanje 10.022 Palestinca, među kojima je 4.104 djece i 2.641 žena, ubijeno je u izraelskom bombardovanju u Pojasu Gaze. Prema zvaničnim podacima, broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

Osim velikog broja žrtava i masovnog raseljavanja, osnovne zalihe su pri kraju za 2,3 miliona stanovnika Gaze zbog izraelske opsade.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.