7.10.2024. 22:36
0
Dječak iz Jablanice treba našu pomoć: U tragediji izgubio roditelje
U Donjoj Jablanici, nakon tragičnih poplava koje su odnijele živote četvoro članova porodice Tufek, javnost se angažuje kako bi pomogla malom ?diju Tufeku, koji je preživio ovu strašnu tragediju.

Еdi, učenik trećeg razreda osnovne škole, izgubio je roditelje, Vedada i Adelu, kao i djeda i baku tokom bujičnih poplava. On je helikopterom prebačen u Mostar, gdje se trenutno nalazi u stabilnom stanju, a uz njega je njegov ujak Kenan.

"U razgovoru sa porodicom, zajedno s njihovim dopuštenjem, objavljujemo informacije o načinu pomoći Еdiju", naveli su u poruci upućenoj zajednici.

Еdi je hrabar i jak dječak koji je svjestan tragedije koja ga je zadesila. Njegovi djed Salko i baka Jasmina (roditelji Еdijeve majke), zajedno sa ujakom Kenanom i ostalom rodbinom, čine sve što mogu kako bi mu pomogli da se oporavi i odrasta u dobrog i poštenog čovjeka, poput svojih roditelja.

U prilogu su dostavljeni žiro računi Еdijevog ujaka Kenana za uplate iz Bosne i Hercegovine, kao i računi djeda Salke za uplate iz inostranstva. Svi koji mogu, pozvani su da doprinesu i pomognu hrabrom Еdiju da prebrodi teške trenutke i izgradi bolju budućnost.

"Sve što možemo učiniti je da mu pružimo podršku i olakšamo mu ove teške dane", poručili su organizatori.



(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.