26.2.2024. 8:00
1
Čavara najavio: Sutra sastanak vladajuće koalicije na državnom nivou
FOTO: N1
U sedmici pred nama planirani su novi sastanci vladajuće koalicije na državnom nivou.

Potvrdio je to Marinko Čavara, koji se nada da će na tim sastancima biti određenih dogovora. On kaže da će u utorak biti održan sastanak lidera u Mostaru i da je uvjeren da će taj sastanak donijeti rezultate.

- Sjednica Zastupničkog doma je zakazana za srijedu i ja mislim da ćemo do tr sjednice imati dva ključna zakona koja su nam potrebna pregovora, kaže Čavara.

Dodaje da je po pitanju zakona o sudovima ostalo neriješeno pitanje sjedišta, a da je u zakonu o sukobu interesa bilo nekih nelogičnih rješenja.

- Što se tiče Izbornog zakona, mi mislimo da se kroz integritet izbornog procesa mora doći do toga da se izaberu zaista oni predstavnici za koje su glasovali oni koji glasaju. To su domovi naroda i Predsjedništvo BiH. Sad se promatra kao da su svi nepošteni koji izlaze na izbore, a da će biti pošteni oni koji kontroliraju softvere i moderne tehnologije. S druge strane postoje informacije da je oprema već tu, da je neko nabavio, da je neko uložio milione, da je sad treba instalirati. Mi jesmo za moderne tehnologije, ali kroz normalne procedure i za nabavku te opreme. Postojeći izborni zakon osigurava integritet izbornog procesa, a tim da imamo CIK koji u sastavu izmijenjenom nije zakonit. Mi smatramo da treba promijeniti članove koji nisu legalno izabrani, rekao je Čavara.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.