7.10.2024. 17:37
1
U Sarajevu otkriven spomenik poginulim pripadnicima Specijalne jedinice "Bosna"
FOTO: FMUP
U Sarajevu je danas svečano otkriven spomenik poginulim pripadnicima specijalne jedinice MUP-a RBiH, Odred policije „Bosna“ koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

Spomenik čini uništeni tenk neprijateljske vojske, zatim pet bronzanih bista bosanskih specijalaca koji se nalaze u položaju, koji izražava slavlje osvajanja neprijateljskog tenka, te betonski zid obložen granitnim pločama sa uklesanim imenima poginulih boraca pripadnika Specijalne jedinice policijskog odreda "Bosna".

Ovaj spomenik je trajni podsjetnik na hrabrost, zajedništvo i ljubav prema našoj domovini. Ovo je znak poštovanja, zahvalnosti i pijeteta, simbol njihove borbe i naše slobode i ne samo podsjetnik na prošlost već i zalog za budućnost. 

Otvaranju su prisustvovali brojni zvaničnici s različitih nivoa vlasti.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.