16.10.2024. 16:21
0
Čović jučer rekao da će HDZ imati svog načelnika u Žepču: CIK-ovi podaci pokazuju da njegov kandidat smanjuje zaostatak
Kandidat HDZ-a BiH za načelnika Žepča Mato Zovko, smanji je prednost koju je nad njim imao kandidat SDA Suvad Hadžić.

Podsjetimo, na preliminarnim rezultatima koje je CIK objavio Hadžić je imao 4.764 glasa je, dok je dosadašnji načelnik Mato Zovko na preliminarnim rezultatima imao 4.434 glasa. Ta razlika od 300 glasova bila je aktuelna punih sedam dana, a čekalo se još nekih 800 glasova iz dijaspore. Teeći kandidat Andrej Kajić iz Hrvatskog demokratskog saveza na preliminarnim rezultatima je osvojio 2.596 glasova.

Danas je, nakon sedam dana, CIK objavio dodatne glasove. Hadžić sada ima 4.765, Zovko 4.466, a Kajić 2.604. To znači da je prebrojan još 42 glas. Trend govori da je od ovih 41, Hadžić dobio jedan glas, Zovko 32 i Kajić osam. Razlika između Hadžića i Zovke sada je 299 glasova. javljaju Vijesti.ba.

Podsjetimo, lider HDZ-a Dragan Čović jučer je rekao da HDZ nije izgubio u Žepču. On je na druženju s novinarima posebnu pažnju posvetio hrvatskoj opoziciji koja je isturila protukandidata u Žepču.

- Imati ćemo svog načelnika u Žepču, kojeg smo imali i do sada. Oni koji su mislili da su naštetili HDZ-u, naštetili su sami sebi. I hvala Bogu da će ih pomesti kao i sve druge stranke koje su u zadnjih 20 godina bile relevantne, pravile različite koalicije u Federaciji. Ja bih volio sa imamo pluralizam kod Hrvata i imati ćemo kada usvojimo Izborni zakon, rekao je Čović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.