16.10.2024. 17:12
0
Za ubistvo čuvenog ratnog fotografa, koji je izvještavao iz Sarajeva, zvanično optužen njegov sin Emir
Britanski ratni fotograf izboden je na smrt u Kaliforniji. Njegov sin tinejdžer uhapšen je pod sumnjom za ubistvo, saopćila je policija.

Paul Lowe, fotoreporter koji je pokrivao sukobe uključujući opsadu Sarajeva, pronađen je 12. oktobra mrtav na popularnoj planinarskoj stazi u planinama San Gabriel.

Poznati 60-godišnjak je izboden nožem u vrat, pokazuju zapisi Okružnog medicinskog istražitelja Los Angelesa.

Njegov sin Emir Lowe (19) viđen je kako se udaljava s mjesta događaja.

"Naknadno je učestvovao u samostalnoj saobraćajnoj nesreći nekoliko kilometara dalje prije hapšenja", saopćio je šerifov ured Los Angelesa.

Mlađi Lowe je optužen po jednoj tački za ubojstvo i trebao bi se u srijedu pojaviti pred sudom u West Covinu u Kaliforniji, saopćilo je okružno tužilaštvo Los Angelesa.

Šerifov odjel saopćio je da se ubod nožem dogodio u 15.28 sati po lokalnom vremenu na Mount Baldy Roadu blizu Stoddard Canyon Fallsa.

Paul je bio gostujući profesor na Odsjeku za ratne studije, profesor fotožurnalizma na Univerzitetu umjetnosti u Londonu i nagrađivani fotoreporter VII Academy.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.