23.10.2024. 20:00
0
Sarajevska Bosna briljira: Sada je u Skoplju "potopila" Rabotnički
KK Bosna Visit Sarajevo slavila je u gostima kod ekipe Rabotničkog u Skoplju.

U ukviru 3. kola grupe B ABA 2 Lige Studenti su ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 74:99.

KK Bosna Visit Sarajevo je u okviru 3. kola grupe B ABA 2 Lige gostovala u Skoplju kod ekipe Rabotničkog. Popularni Studenti su ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 74:99.

Sarajevski košarkaši su na gostovanje u Sjevernu Makedoniju otišli sa nizom od tri uzastopne pobjede, a u dobrom ritmu su započeli i duel protiv Rabotničkog koji u ABA 2 Ligi ne zna za pobjedu nakon dva odigrana kola.

Košarkaši kluba iz Sarajeva riješili su prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 16:25, a do odlaska na odmor sjajna igra je Studentima donijela dvocifrenu prednost, poluvrijeme je završeno rezultatom 32:54.

Treća dionica je bila period u kome su gosti nastavili sa sjajnom napadačkom igrom i došli su do prednosti od čak 30 poena pa se pri rezultatu 51:81 ušlo u posljednjih deset minuta meča.

Domaći igrači su samo četvrtu dionicu riješili u svoju korist pa na taj način smanjili zaostatak i konačan rezultat susreta glasio je 74:99.

Najefikasniji igrač na susretu bio je bh. internacionalac Imran Polutak koji je postigao 27 poena. U redovima pobjedničke ekipe KK Bosna istakao se Petar Kovačević sa 19 poena, uz Adina Vrabca koji je imao double-double učinak sa 11 poena i deset skokova.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.