Možda riža u crnoj boji i nije najbolji prizor za oči, ali kada je u pitanju okus i miris ovog jela, onda mu je malo koje adekvatan konkurent.
Sastojci:
400 g lignji
250 g riže
1 luk
3 češnja bijelog luka
150 ml bijelog vina
50 g putera
20 g parmezana
20 ml maslinovog ulja
50-100 ml crnila od sipe
svježi peršun
lovorov list
svježi ruzmarin
mješavina začina
Lignje očistite i izrežite na kolutiće, pa ih posušite. Rižu skuhajte u posebnoj posudi i blago je posolite.
U većoj tavi na maslinovom ulju kratko prepržite nasjeckan luk i bijeli luk. Dodajte kolutiće i krakove lignji, pa sve pržite oko 5 minuta. Potom, sve prelijte bijelim vinom, dodajte mješavinu začina, sitno nasjeckani svježi peršun, ruzmarin, te lovorov list i pustite da krčka dok tečnost gotovo u potpunosti ne ispari.
Tada ulijte crnilo sipe i pažljivo sve izmiješajte. Postepeno dodajite skuhanu rižu i lagano miješajte. Na kraju dodajte puter i narendani parmezan, skinite s vatre i sve još jednom dobro izmiješajte.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.