18.10.2024. 15:32
Kantonalni sud odbio prigovore odbrane: Ibro Berilo ostaje u pritvoru
Kantonalni sud u Sarajevo donio je novo rješenje kojim su odbijeni svi prigovori odbrane Ibre Berila i on ostaje do daljnjeg u pritvoru, piše Raport.

Pored Berila, u pritvoru ostaju i drugo dvoje osumnjičjenih Nađa Milišić i Adis Mulaosmanović.

Oni su uhapšeni 5. augusta u policijskoj akciji Incitat, a kantonalno Tužilaštvo je navelo da se "radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca".

Vrhovni sud FBiH ranije je ukinio rješenje o produženju pritvora te ga vratio na ponovno odlučivanje.

Kantonalni sud u Sarajevu sad je odbio sve prigovore odbrene što znači da Berilo i ostali osumnjičeni ostaju u pritvoru.

Inače, na nedavno održanim Lokalnim izborima osvojio je 1,312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov (SDP) osvojio 384 glasa, te tako ponovo izborio novi mandat kao načelnik Trnova.

(Erna H.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana