18.10.2024. 16:05
Adis Ahmetović pobijedio rak: Drugi rođendan
Adis Ahmetović, poslanik Bundestaga iz Hanovera i izaslanik za Zapadni Balkan, šef SPD-ovog glavnog odbora i buduća nada te stranke, nakon privremenog povlačenja iz aktivne politike zbog bolesti, objavio je sretnu vijest - pobijedio je rak.

"Kao što znate, morao sam da napravim korak unazad od početka maja 2024. godine zbog dijagnoze karcinoma limfnih žlijezda i bio sam na liječenju zadnjih nekoliko mjeseci. Sada mogu da objavim: pobijedio sam rak", objavio je ponosno na svom Facebook profilu.

On se zahvalio timu ljekara i medicinskog osoblja na Klinici za hematologiju pod rukovodstvom prof. Floriana Heidela na Medicinskom fakultetu u Hanoveru na odličnom poslu koji su uradili.

Drugi rođendan

"11. oktobar 2024. je sada kao drugi rođendan za mene", napisao je Ahmetović pa dodao:

"Olakšanje i radost među porodicom i prijateljima, moj kancelarijski tim i ja smo sjajno i pun sam snage i samopouzdanja. Činjenica da to mogu da saopštim danas ima veze i sa činjenicom da sam tokom ovog vremena osjećao podršku svih vas. Pročitao sam svaku vašu poruku, svi su doprinijeli oporavku. Želio bih vam puno zahvaliti na tome. Sljedeći korak je postepeno vraćanje u vrlo burnu i ponekad ludu svakodnevicu. To je povratak malim koracima."

Na kraju, istakao je i kako je veoma strastven u tome da bude član parlamenta stranke, voli da bude, kako kaže, "snažan glas" svog grada - i volio bi da ponovo direktno osvoji svoju izbornu jedinicu, sjeverno od Hanovera.

"U ovim teškim vremenima potrebna nam je socijaldemokratija koja pravi politiku za sve ljude koji su posvećeni našoj zemlji i koji su posvećeni mirnom društvenom suživotu. Radujem se što ću nastaviti raditi na ovim ciljevima zajedno s vama. A sada uživajmo u vikendu!", zaključio je.

Podsjetit ćemo, 30-godišnji Ahmetović početkom maja ove godine rekao je da mu je dijagnosticiran rak i da će se podvrgnuti odgovarajućem liječenju i vratiti se političkom poslu nakon oporavka.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana