18.10.2024. 14:44
Putin pisao Vučiću: Rusi i Srbi su vijekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih neprijatelja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda, čestitku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

U nastavku prenosimo Putinovu pismo upućeno Vučiću:

- Primite srdačne čestitke povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od njemačko-fašističkih osvajača. Beogradska ofanzivna operacija, koju su prije osam decenija izvele snage Crvene Armije i jugoslovenskih partizanskih odreda, slavna je stranica naše zajedničke istorije.

Hiljade sovjetskih vojnika palih u borbi protiv nacizma počivaju u srpskoj zemlji. Visoko cijenimo poštovanje i pažljiv odnos uz koje vlasti i građani Srbije čuvaju sjećanja na njih.

Rusi i Srbi su vijekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih neprijatelja, zajedno su savladavali nedaće i iskušenja. Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Iskreno Vam želim zdravlje i uspjeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet, navodi se Putinovom pismu.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana