18.10.2024. 14:30
Opljačkana džamija u Livnu, uhapšena dva mladića
Policija u Livnu zaprimila je dojavu 13. oktobra u 6.30 časova, da je tokom noći izvršena provala u džamiju Hadži-Ahmeta Dukata u livanjskoj ulici Stara čaršija.

Kako navode lopovi su u noći sa 12. na 13. oktobar ušli u džamiju nakon što su saznali gdje se nalazi ključ i ukrali drvenu kutiju u kojoj se sakupljaju prilozi vjernika, prenose Nezavisne. 

Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da postoji osnova sumnja da su počinioci krivičnog djela dvadesetjednogodišnjaci iz Livna čiji su inicijali M.H. i H.U. koji su uhapšeni.

Nad njima je sprovedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana