18.10.2024. 21:46
Od ponedjeljka počinje nastava u školama u Jablanici
Općinski štab Civilne zaštite Jablanica donio je naredbu kojom se ondje gdje je to moguće redovno odvijanje nastave u osnovnoj i srednjoj školi nastavlja u ponedjeljak, 21. oktobra.

Za učenike koji su spriječeni da prisustvuju, nastava će biti organizovana online.

Na sjednici Općinskog štaba Civilne zaštite je rečeno da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažovani na sanaciji štete, odnosno čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne putne komunikacije na području Jablanice i dalje su uslovno prohodne, a svi raspoloživi resursi konstantno rade na uspostavljanju putnih komunikacija, koje su pretrpjele ogromna oštećenja.

Katastrofalne poplave pogodile su u noći između 3. i 4. oktobra Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton. Na području HNK smrtno su stradale 24 osobe.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana