18.10.2024. 18:45
Uhapšena dva tinejdžera koja su ukrala kutiju u kojoj se skupljala sergija u džamiji
Policijski službenici PU Livno uhapsili su dvojicu 19-godišnjaka iz Livna zbog sumnje da su u noći sa subote na nedjelju iz džamije Hadži-Ahmeta Dukata u Livnu ukrali drvenu kutiju u kojoj se skuplja sergija od vjernika, prenosi danas Avaz.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije priopćili su u petak da su djelatnici PP Livno 13. oktobra u 06:30 sati zaprimili dojavu da je tijekom noći izvršena provala u džamiju Hadži-Ahmeta Dukata (Ul. Stara čaršija) u Livnu.

- Očevid na mjestu događaja obavili su uposlenici PU Livno koji su utvrdili da je nepoznata osoba ili više njih u noći sa 12. na 13. oktobar 2024. godine ušla u džamiju na način da je iskoristila saznanje gdje se nalazi ključ od džamije te otuđila drvenu kutiju u kojoj se skuplja sergija od vjernika - rekli su iz MUP-a.

Operativnim radom na terenu djelatnici PU Livno došli su do saznanja da postoji osnova sumnja da su počinitelji M.H. (2005.) i H.U. ( 2005.) iz Livna.

Obojica su lišena slobode, nakon čega je nad njima provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "teška krađa".

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana