09.11.2025 12:25
0
Kiflice bez kvasca
Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana tijesta jer čim ih zamijesite možete da ih pečete.

Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom... ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti večer prije i jesti za doručak.

Sastojci:
500 grama glatkog bijelog brašna

3 kašičice praška za pecivo

250 grama svježeg sira

1 dcl mlijeka

1 dcl ulja

2 bjelanjca

2 kašičice soli

žumanjce za premazivanje.

Priprema:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mlijeko, ulje, bjelanjca i na kraju svježi sir pa umijesite tijesto. 

Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i sjeći u oblike trougla. Na širi dio trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumanjcetom. 

S obzirom da je u samom tijestu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrijte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.