16.11.2023. 10:54
1
Kantonalni sud Sarajevo: Bećirović ugrozio i život djeteta, zatražen pritvor
FOTO: Dnevni Avaz
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću.

Tužiteljica Aida Turić istakla je razloge zbog kojih je zatražen pritvor, te je izjavila da je riječ o naročitoj opasnosti da će eventualnim puštanjem na slobodu počiniti teško krivično djelo.

Istakla je da je riječ o osobi koja je ranije osuđivana za nasilje u porodici, te da jme krivično djelo počinio u vrijeme zaštitnih mjera koje su mu izrečene prošle godine, a u trajanju od 24 mjeseca. Također je kazala da je on pištolj ponio sa sobom, da se u stanu zaključao sa djetetom i doveo u opasnost život djeteta. 

Također je pred djetetom prijetio da će se ubiti. Pritvor je zatražen i zbog razloga uznemirenja javnosti.

Branilac Bećirovića, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će on govoriti u ime svog klijenta jer je Bećirović u teškom psihičkom stanju. Istakao je da je Bećirović sve priznao, da nije manipulirao i da je predao pištolj. 

- On je rekao (Bećirović op.a.) da je beskrajno volio ženu i dijete, a to nije bila moja izjava. On je htio da se ubije. Rekao je da mu je žao što nije uspio da sebe ubije. Kazao je da on nije kriminogena osoba i da nije mogao da živi bez porodice, te se odlučio na ovaj čin kao i da sebe ubije - rekao je Mehmedbašić.

Sutkinja Adisa Zahiragić odluku o pritvoru donijet će naknadno, javlja Avaz. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.