16.10.2024. 21:08
0
Crnadak traži od Dodika objašnjenje o navodnoj ponudi za centralizaciju BiH
FOTO: n1
Šokantne su današnje tvrdnje Milorada Dodika da mu je nuđeno da pristane na centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu na Sudu BiH.
Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS, navodeći da će sutra tražiti od Kolegijuma Narodne skupštine RS da jednoglasno upute poziv gospodinu Dodiku da dođe na sljedeću sjednicu i upozna narodne poslanike o tome ko mu je, gdje i kada nudio da pristane na centralizaciju Bosne i Hercegovine i djeluje na štetu RS, kako bi bio oslobođen.

-Ako bude potrebno, možemo imati i sjednicu zatvorenu za javnost, ali je važno da narodni poslanici dobiju punu informaciju o tome ko je pokušao na silu da mijenja Dejtonski sporazum i redukuje ustavne pozicije RS - ističe Crnadak.

Kaže da su entitetsko glasanje, mehanizam vitalnog nacionalnog interesa, princip pariteta, konsenzus u Predsjedništvu BiH, kao i svi drugi dejtonski mehanizmi zaštite nedodirljivi i da ih moramo zajedno braniti ako su napadnuti.

-Očekujem da će sutra ovaj stav podržati i sve druge parlamentarne partije iz RS i da ćemo zajednički zauzeti čvrst i nepokolebljiv stav prema onima koji, eventualno, pokušavaju da zloupotrijebe jedan sudski proces kako bi ugrozili Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnopravni položaj - poručuje Crnadak.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.