2.7.2024. 11:14
0
Stevandić najavio novi korak ka ‘ujedinjenju’ RS i Srbije kroz Parlamentarni forum
Predsjednik NSRS Nenad Stevandić izjavio je jutros da entitet RS i Srbija prave još jedan korak ka ujedinjenju.

Korak se ogleda u tome da će danas biti održana konstituirajuća sjednica Parlamentarnog foruma RS i Srbije, što je se nije desilo 30 godina.

Stevandić je to nazvao 'historijskim danom'.

"Ovo je historijski datum, kao što je bio svesrpski sabor i da na bazi otvaranja te nove stranice naše historije gdje su počeli procesu ujedinjenja, mi nastavljamo da radimo na tom planu. Danas je Parlamentarni forum, to je nova institucija, novo tijelo, koje će dva puta godišnje da zasjeda i to će biti zajedničko tijelo", rekao je Stevandić.

On je rekao da je RS delegirala 11 zastupnika, među kojima ima predstavnika pozicije i opozicije, ali i konstitutivnih naroda Bošnjaka i Hrvata.

Srbija će također delegirati 11 zastupnika.

Kako je naveo, ovo 'tijelo' će delegirati materijale i prijedloge skupštinama RS i Srbije, ali će navodno komunicirati i sa međunarodnim organizacijama.

Stevandić kaže da će sutra biti održana prva sjednica, na kojoj će se analizirati specijalne veze i 'odgovarat će na vrlo tešku situaciju'.

Ono što je posebno skandalozno jeste da u svemu učestvuje i zastupnik u NSRS Mirsad Duratović.

"Igor Žunić predsjedavajući, kopredsjedavajući je Milan Trninić, članovi su: Srđan Mazalica, Anja Ljubojević, Mirsad Duratović, Suzana Gašić, Ognjen Kulić, Aleksandar Trninić, Maja Stojić i Mirna Savić Banjac. To su vrlo odgovorni i savjesni ljudi, čije biografije nisu obilježene sukobima. To su ličnosti od formata za ovaj forum", naveo je Stevandić.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.