13.10.2024. 12:00
0
Izbori 20. oktobra: Evo ko su kandidati za načelnike u Konjicu, Jablanici, Fojnici i Kreševu
U sljedeću nedjelju 20. oktobra bit će održani Lokalni izbori 2024. godine u izbornim jedinicama Fojnica, Kiseljak, Konjic i Kreševo, a nakon što su odgođeni zbog katastrofalnih poplava koje su u noći 3. na 4. oktobar zahvatile ove općine i općinu Jablanica.

Upravo zbog posljedica ove nesreće izbori u Jablanici neće biti održani sve dok se ne steknu uslovi. U Jablanici se još uvijek traga za nekoliko nestalih osoba, kao i na području Buturović Polja u Konjicu. Smrtno su stradale 23 osobe u Jablanici, Konjicu i Fojnici.

U ostatku BiH izbori su održani 6. oktobra.

U Kiseljaku se za načelnika bore tri kandidata. SDA je kandidirala Armina Halilovića, koalicija Trojka (SDP, NIP, NS) Anela Topalovića, a HDZ BiH dugogodišnjeg načelnika Mladena Mišurića-Ramljaka.

U Kreševu je samo jedan kandidat i to HDZ BiH Boris Marić.

Kada je riječ o Fojnici tokom izborne kampanje 25. septembra iznenada je preminuo kandidat trojke Emir Sulejmanović u 47. godini života. SDA je kandidirala Sabahudina Klisuru koji je i aktuelni načelnik, a HDZ BiH Mirjanu Golub.

U Konjicu su za gradonačelnika tri kandidata, aktuelni gradonačelnik Osman Ćatić iz SDA, dok je SDP BiH kandidirao Emira Đulića, te jedan nezavisni kandidat Adnan Faladžić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.