13.10.2024. 8:24
0
Put Jablanica-Mostar otvoren za vozila od 19 do 7 sati, poslije se zatvara osim za interventna vozila
Svi građani kojima su vozila oštećena u poplavama dobit će besplatan prevoz vozila do najbližeg servisa ili, u slučaju manjeg oštećenja, uslugu mehaničarske pomoći na cesti. Dovoljan je poziv na naš broj telefona za pomoć na cesti – 1282 i naše ekipe će, u skladu sa mogućnostima i razvojem situacije, pomoć pružiti najbrže moguće.

BIHAMK još jednom podsjeća sve motorizovane građane da je broj pozivnog centra 1282 dostupan 24 sata, te da je za sve informacije o stanju na putevima operativan broj Informativnog centra 1325.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 19 sati do 07 sati ujutro saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 07 do 19 sati. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Na putu koji vodi od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na putu Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila (jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem).

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona (alternativni pravci su u funkciji).

Preporučuje se vozačima da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce za vrijeme obustave.

Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode kroz usjeke.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.