14.04.2025 14:36
0
Kelj uljevak
Kada počnete kuhati, eksperimentisanje sa namirinicama i začinima je neminovno. Nekada eksperiment ne uspije i budete razočarani, a ponekad to bude hit! Kelj uljevak ćete često praviti!
Sastojci:

200 g kelja
4 jaja
1 luk
50 g suhog mesa
3 češnja bijelog luka
1 tikvica
2 kašike brašna
150 ml mlijeka
100 g krem sira
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber

Listove kelja potopite u vodu i stavite da kuhaju. Kada voda proključa, kuhajte ih još 5 minuta, pa izvadite na tanjir i ostavite sa strane.

U većoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte sitno nasjeckan luk, a potom i na kockice narezano suho meso. Propržite kratko, te dodajte sitno narezan bijeli luk, te tikvicu izrezanu na kockice. Posolite i pobiberite, i pržite par minuta. Tada dodajte brašno, pa ga dobro umiješajte u sadržaj tave. 

Potom, ulijte 50 ml mlijeka, pa sve dobro izmješajte kako se brašno ne bi zgrudvalo. Dodajte i skuhani kelj, koji ste prethodno izrezali na trakice. Kada sve proključa, smanjite vatru, te ulijte ostatak mlijeka (100 ml) i krem sir. Krčkajte sve desetak minuta, pa skinite s vatre i ostavite da se prohladi.

U posebnoj zdjeli umutite jaja, pa ih umiješajte u ostatak smjese zajedno sa sitno nasjeckanim svježim peršunom. Smjesu izlijte u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Uljevak pecite oko pola sata.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.