24.04.2025 15:30
0
4P - Pohovana punjena pileća prsa
Pileća prsa smo napunili, a potom smo ih ispohovali. Malo ih pržili, pa pekli i dobili fantastično jelo!
Sastojci:

500 g pilećih prsa
100 g edamera
50 g mladog luka
3 češnja bijelog luka
1 kašičica timijana
so
biber
50 g putera
malo ulja

namirnice za pohovanje:
2 jaja
malo vode
100 g brašna
100 g prezle

Pileća prsa ostavite u što većem komadu. Dobro ih istanjite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckan mladi luk, bijeli luk i timijan. Ovu smjesu rasporedite po sredini prsa.

Sir izrežite na deblje trake, pa ih stavite preko luka, a onda sve urolajte tako da nadjev bude u potpunosti zatvoren u mesu.

U jaja dodajte malo vode, blago posolite, i dobro izmućkajte. Meso najprije uvaljajte u brašno, potom u jaja, a na kraju u prezlu. Postupak možete ponoviti par puta, kako biste na kraju dobili hrskaviji poh. 

U većoj tavi rastopite puter, te dodajte malo ulja. Meso pržite sa svih strana dok blago ne porumeni. Potom ga prebacite u tepsiju i stavite u rernu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. 

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.