Pileća prsa smo napunili, a potom smo ih ispohovali. Malo ih pržili, pa pekli i dobili fantastično jelo!
Sastojci:
500 g pilećih prsa
100 g edamera
50 g mladog luka
3 češnja bijelog luka
1 kašičica timijana
so
biber
50 g putera
malo ulja
namirnice za pohovanje:
2 jaja
malo vode
100 g brašna
100 g prezle
Pileća prsa ostavite u što većem komadu. Dobro ih istanjite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite.
U posebnoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckan mladi luk, bijeli luk i timijan. Ovu smjesu rasporedite po sredini prsa.
Sir izrežite na deblje trake, pa ih stavite preko luka, a onda sve urolajte tako da nadjev bude u potpunosti zatvoren u mesu.
U jaja dodajte malo vode, blago posolite, i dobro izmućkajte. Meso najprije uvaljajte u brašno, potom u jaja, a na kraju u prezlu. Postupak možete ponoviti par puta, kako biste na kraju dobili hrskaviji poh.
U većoj tavi rastopite puter, te dodajte malo ulja. Meso pržite sa svih strana dok blago ne porumeni. Potom ga prebacite u tepsiju i stavite u rernu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.