Kada vam dosade slatki palačinci, možete napraviti slane u kojima ćete jednako uživati. U našem nadjevu ima i mesa i sira, a vi možete napraviti i bez mesnu verziju.
Sastojci:
smjesa za palačinke:
2 jaja
200 g brašna
400 ml mlijeka
1 kašika ulja
nadjev:
100 g suhog mesa
50 g pureće šunke
10 ml ulja
150 g mladog sira
100 g milerama
mješavina začina
svježi peršun
za pohovanje
150 g brašna
2 jaja
100 g prezle
150 ml ulja za prženje
Najprije napravite smjesu za palačinke. Izmutite jaja, pa dodajte pola količine mlijeka i ulje. Postepeno dodajite brašno i neprestano miješajte kako se ne bi stvorile grudvice. Na kraju dodajte ostatak mlijeka i sve dobro umutite. Napravite klasične palačinke i ostavite ih sa strane.
U posebnoj tavi, na ulju, prepržite šunku i suho meso, začinite i skinite s vatre. Ostavite da se prohladi.
Zatim, u posebnoj zdjeli pomiješajte sir, mileram i sitno nasjeckan svježi peršun. Dobro izmiješajte, pa u tu smjesu dodajte isprženo meso. Dobivenu smjesu zamotajte u palačinku i slažite ih sa strane. Kada potrošite palačinke i nadjev, krenite s pohovanjem.
Napunjene palačinke najprije uvaljajte u brašno, potom u razmućena jaja, te na kraju u prezlu. Zagrijte ulje u dubljoj tavi, pa palačinke pržite 2-3 minute sa obje strane.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.