15.10.2024. 10:51
2
Sebija Izetbegović o prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine: "Njegova slika i njegovo ime, sa ponosom"
Skandalozan, sramotan, ponižavajući istup visokog predstavnika Christiana Schmidta kada je, govoreći o nastavnom programu u bh. entitetu, kazao kako će uraditi sve da se poboljša cjelokupan obrazovni sistem u BiH, ali uz to je u istu ravan stavio osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i prvog predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića.

“Zaista sam uvjeren da te slike Mladića i Kovačevića. Izvinjavam se, Mladić koji je također imenovan na isti način kao… Ne Kovačević… Ne možemo imati takvu razliku… Ako vidimo Mladića i Aliju Izetbegovića, neprihvatljiv način. Zašto stavljate slike? Dajte poklonite ovoj djeci mogućnost da uče i donose vlastite odluke. Smatram da bi trebalo da imamo konferenciju, raditi sa akademicima o tome šta je historija i šta možemo ponuditi novim generacijama”, rekao je Schmidt.

Među prvima je nakon ovakvog njegovog istupa na društvenim mrežama reagirala Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića odnosno snaha Alije Izetbegovića.

Uz njegovu fotografiju, kratko je napisala: „Alija Izetbegović – Njegova slika i njegovo ime, sa ponosom“.



(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.