05.08.2025 17:59
0
Biftek punjen vrganjima: Pravi gastronomski užitak
Mi vam donosimo recept za malo drugačiju pripremu ovog mesnog specijaliteta - biftek punjen vrganjima.

Sastojci:

1 biftek

500 g suhih vrganja

1 krem sir

1 crni luk

5-6 mrkvi

100 g riže

miješani začin

biber

peršunov list

Priprema
Vrganje potopite u toplu vodu da odstoje pola sata. Biftek zarežite tako da vam bude kao velika šnicla. Začinite ga miješanim začinom i biberom. Unu­trašnju stranu premažite krem sirom.

Polovinu crnog luka isijecite sitno i pospite po bifteku. Vrganje iscijedite od vode i nasjeckajte sitno. Pospite ih po bifteku. Urolajte biftek i blago ga pritisnite prstima.

Od aluminijske folije napravite vreću u koju će te stavili biftek i stavite u tepsiju. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 200 Celzijusovih stepeni, otprilike jedan sat, a pri kraju pečenja otvorite foliju da biftek malo porumeni.

Za prilog, izdinstajte drugu polovinu crnog luka na malo ulja i vode. Dodajte mrkve isječene u kolutove. Kada omekša, dodajte rižu i začine.

(SM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.