Tunjevina iz konzerve može biti jako dobar sastojak za recepte sa tjesteninom. U to smo se uvjerili nakon konzumacije Sardinskih špageta.
Sastojci:
200 g špageta
1 konzerva tunjevine
10 ml ulja
3 češnja bijelog luka
1 luk
1 crvena paprika
150 g cherry paradajza
20 g zelenih maslina
so
biber
origano
mažuran
svježi peršun
U wok tavi zagrijte ulje, pa na njemu popržite sitno nasjeckan bijeli luk, te luk izrezan na kockice i crvenu papriku na trakice.
Potom, dodajte oko 100 g cherry paradajza i tunjevinu iz konzerve. Začinite sa solju, biberom, te mažuranom i origanom. Sve dobro izmiješajte i krčkajte par minuta dok se sastojci ne sjedine.
Skinite s vatre, pa u tavu dodajte skuhane špagete, ostatak paradajza, sitno nasjeckan svježi peršun i zelene masline. Sve dobro izmiješajte i po potrebi prelijte sa malo kvalitetnog maslinovog ulja.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.