07.04.2025 16:28
0
Namaz šefa kuhinje
Kupovne paštete su jeftine i vrlo često ih kupujemo kad ne znamo što bismo jeli. No, vrlo je upitno šta sve fabrike stavljaju u ove namaze. Najbolje je napraviti domaći namaz, a ovaj obara s nogu koliko je dobar!
Sastojci:

300 g pilećeg filea
50 g suhog mesa
200 g pileće džigerice
1 luk
50 g putera
100 g krem sira
2 lista lovora
10 ml konjaka
20 ml prošeka
50 ml bijelog vina sok 1 naranče
3 češnja bijelog luka
so
biber
timijan
svježi peršun
maslinovo ulje

Džigericu stavite u zdjelu, pa je posolite i pobiberite. Prelijte je sa konjakom i prošekom, te sokom naranče. Dodajte još timijan i svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider da stoji 3-4 sata.

Nakon što se džigerica izmarinira, izvadite iz frižidera i počnite sa pripremom jela.

U većoj i dubljoj tavi, na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Dodajte kockice suhog mesa i piletine, pa pržite desetak minuta. Posolite, pobiberite, te ubacite lovorov list i sve prelijte bijelim vinom. Smanjite vatru i pustite da krčka par minuta, a, potom dodajte mariniranu džigericu. Kuhajte još desetak minuta, pa pred kraj ulijte i tečnost u kojoj se marinirala džigerica.

Jelo ostavite da se malo ohladi, a zatim ga prebacite u blender, te dodajte puter i krem sir. Miksajte dok ne dobijete kremasti namaz.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.