Supa od koljenice je dobro poznati specijalitet, koji ozdravlja bolesne i vraća energiju ekspresno. Ovo je malo drugačiji recept, ali ćete jednako uživati u zalogajima koji okrepljuju.
Sastojci:
1 teleća koljenica (prednja)
200 g mrkve
200 g kukuruza
1 korijen peršuna + list
1 luk
1 chili papričica
1 kašika chili sjemenki
1,5 l vode
mješavina začina
so
U veću šerpu stavite komade koljenice, pa dodajte čitav korijen peršuna i listove. Zatim, dodajte i čitave mrkve, te luk izrezan na pola. Chili papričicu izrežite na kocke i ubacite u šerpu. Ubacite i kukuruz, pa sve začinite sa mješavinom začina, solju i chili sjemenkama.
Sastojke prelijte vodom, poklopite i kuhajte oko sat vremena. Ukoliko meso ne bude dovoljno mekano, nastavite kuhati dok ne omekša.
Tada iz supe izvadite meso, a sve ostalo izmiksajte štapnim mikserom. Meso s koljenice poskidajte, pa ga vratite u supu i sve dobro izmiješajte.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.