09.04.2025 14:11
0
Hrskave kriške
Stari hljeb se nikada ne baca. Ako vam se ne da praviti prženice ili popara, onda su hrskave kriške pravi izbor.
Sastojci:

1 stari hljeb
150 g edamera
50 g parmezana
50 ml maslinovog ulja
50 g zelenih maslina
1 paradajz
1 manji luk
so
origano

Hljeb narežite na kriške jednake debljine, pa ih poslažite u tepsiju. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u rernu ugrijanu na 200 C, te pecite oko 10 minuta, odnosno dok ne porumene.

U posebnu zdjelu dodajte paradajz izrezan na kockice, usitnjen luk, te narendan edamer i parmezan. Masline izrežite na kolutiće, pa ih dodajte u smjesu. Začinite sa malo soli i origanom, te sve dobro izmiješajte.

Smjesu rasporedite po vrućim kriškama i vratite ponovo u rernu, pa pecite još 5-7 minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.