Stari hljeb se nikada ne baca. Ako vam se ne da praviti prženice ili popara, onda su hrskave kriške pravi izbor.
Sastojci:
1 stari hljeb
150 g edamera
50 g parmezana
50 ml maslinovog ulja
50 g zelenih maslina
1 paradajz
1 manji luk
so
origano
Hljeb narežite na kriške jednake debljine, pa ih poslažite u tepsiju. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u rernu ugrijanu na 200 C, te pecite oko 10 minuta, odnosno dok ne porumene.
U posebnu zdjelu dodajte paradajz izrezan na kockice, usitnjen luk, te narendan edamer i parmezan. Masline izrežite na kolutiće, pa ih dodajte u smjesu. Začinite sa malo soli i origanom, te sve dobro izmiješajte.
Smjesu rasporedite po vrućim kriškama i vratite ponovo u rernu, pa pecite još 5-7 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.