Supa je zakon i treba je što češće jesti! Toliko je različitih načina da napravite ovo jelo, a jedan od njih je ovaj s piletinom i gljivama.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
1 mrkva
1 stabljika prase
150 g gljiva
2 češnja bijelog luka
500 ml pilećeg temeljca
80 g fidelina za supu
komadić đumbira
maslinovo ulje
biber
so
Na maslinovom ulju prepržite piletinu izrezanu na jednake kocke. Poslije pet minuta izvadite meso na tanjir, a u šerpu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i đumbir. Mrkvu i prasu izrežite na trakice, pa ih dodajte nakon što bijeli luk i đumbir otpuste svoje arome.
Pržite par minuta, pa dodajte nasjeckane gljive. Posolite i pobiberite, dobro izmiješajte i nastavite pržiti još nekoliko minuta. Tada vratite piletinu, sve prelijte pilećim temeljcem, smanjite vatru i kuhajte oko 10-15 minuta.
Pred kraj u supu dodajte fideline i kuhajte dok ne omekšaju.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.