10.04.2025 15:41
0
Pileća čorba s gljivama
Supa je zakon i treba je što češće jesti! Toliko je različitih načina da napravite ovo jelo, a jedan od njih je ovaj s piletinom i gljivama.
Sastojci:

300 g pilećeg filea
1 mrkva
1 stabljika prase
150 g gljiva
2 češnja bijelog luka
500 ml pilećeg temeljca
80 g fidelina za supu
komadić đumbira
maslinovo ulje
biber
so

Na maslinovom ulju prepržite piletinu izrezanu na jednake kocke. Poslije pet minuta izvadite meso na tanjir, a u šerpu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i đumbir. Mrkvu i prasu izrežite na trakice, pa ih dodajte nakon što bijeli luk i đumbir otpuste svoje arome. 

Pržite par minuta, pa dodajte nasjeckane gljive. Posolite i pobiberite, dobro izmiješajte i nastavite pržiti još nekoliko minuta. Tada vratite piletinu, sve prelijte pilećim temeljcem, smanjite vatru i kuhajte oko 10-15 minuta.

Pred kraj u supu dodajte fideline i kuhajte dok ne omekšaju.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.