16.7.2024. 10:35
5
Bolna strana zamalo tragične priče iz Sarajeva: Samohrana majka ostavila djecu u stanu i otišla da zaradi
Priča koja je, na svu sreću, imala sretan završetak za dječaka (2) i njegovu sestricu (4), a koji su u subotu nekoliko sati bili zaključani sami u stanu u sarajevskom naselju Grbavica, otvorila je brojna pitanja.

Podsjećamo, mališan je izašao na prozor stana na šestom spratu. Sve je primijetila sugrađanka iz obližnjeg parka i njen poziv upućen policiji, vatrogascima i Hitnoj pomoći spriječio je tragediju. Majka je pronađena nekoliko sati kasnije. Utvrđeno je da živi sama sa djecom kao podstanar. Uhapšena je, saslušana, pa puštena na slobodu.

Nakon razgovora se došlo do bolnih saznanja. Majka je ostavila djecu kako bi otišla da zaradi. Ostavila im je hranu na pod, zaključala, ne sluteći kakva će drama uslijediti. Osim gesta građanke čija je pravovremena reakcija spasila život dječaku, postavlja se pitanje i odgovornosti institucija. Preciznije, šta društvo čini da pomogne roditeljima u ovakvim situacijama, koji očito u borbi za egzistenciju zaborave na svoju djecu i njihovu sigurnost, a uz to nisu u mogućnosti da plate vrtić ili čuvanje djece.

 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.