Kisele paprike su odlična salata i super se slažu uz različita glavna jela. A ako ćemo iskreno, nije ih teško ni napraviti.
Sastojci:
2 kg paprika roga
1 l vode
150 ml alkoholnog sirćeta
50 ml maslinovog ulja
1 kašika soli
1 kašika šećera
1 kašičica bibera u zrnu
Paprike izrežite na jednake filete i očistite ih od peteljki i košpica. Dobro ih operite, pa posušite.
U veću šerpu ulijte vodu, pa dodajte sirće, maslinovo ulje i začine. Poklopite i pustite da proključa.
Tada smanjite vatru, pa u šerpu dodajite filete paprika. Poklopite i kuhajte dvije minute. Gotove paprike vadite u tegle. Kada skuhate sve paprike, tečnost iz šerpe rasporedite u tegle po paprikama. Kada se ohlade, stavite poklopce i ostavite ih na tamnom i hladnom mjestu.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.