Dobar komad ribe nije uopšte teško pripremiti, a jedan od jednostavnijih načina je da to učinite uz pomoć rerne. Riba će biti sočna i preukusna.
Sastojci:
1 kg filea kalifornijske pastrmke ili lososa
1 tikvica
1 paradajz
1 crvena paprika
50 ml maslinovog ulja
20 ml bijelog vina
3 češnja bijelog luka
stabljika mladog luka
sok ½ limuna
svježi peršun
kopar
so
biber
Kako riba ne bi postala suha, vrlo je bitna marinada. U zdjelu srednje veličine ulijte maslinovo ulje. Zatim dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i bijeli luk, te kopar i zeleni dio stabljike mladog luka. Posolite i pobiberite po želji, te ulijte vino i limunov sok. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
File ribe stavite u tepsiju, a pored poslažite jednako izrezane kolutiće paradajza, tikvice i crvene paprike. Sve bogato premažite marinadom, pa stavite peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.