10.10.2024. 11:39
1
Nakon informacija o klizištu u sarajevskom naselju Pofalići na mjestu gdje je plinska instalacija: Reagovala Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo. Na teren izašao i ViK i "Sarajevogas"
Nakon što je Operativni centar Civilne zaštite Općine jučer zaprimio dojavu mještana naselja Pofalići da je zbog dužeg izlijevanja vode niz saobraćajnicu u ulici Reisa Fehima Spahe 88 i 94 pokrenuto klizanje terena što je prouzrokovalo rascjep tla na tom mjestu gdje se nalazi i plinska instalacija, odmah na lice mjesta izašli su pripadnici Službe civilne zaštite, Službe za inspekcijske poslove i Štaba civilne zaštite, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Na teren su izašli i radnici preduzeća “Vodovod i Kanalizacija“ i „Sarajevogas“, a nakon uvida u stanje na terenu poduzete su sljedeće aktivnosti:

- ekipa Preduzeća “Sarajevogas“ izvršila je pregled gasne instalacije te je konstatovano da se radi o instalaciji koja već duže vrijeme nije u funkciji, 
- radnici Preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ odmah su zatvorili ventil kako bi se zaustavilo dalje izlijevanje vode koje je prouzrokovalo klizanja tla, te su započeli aktivnosti na otklanjanju kvar na vodovodnoj mreži,
- predstavnici Štaba civilne zaštite i općinskih službi izvršili pregled terena i konstatovali da nije potrebna evakuacija ljudi iz individualnog stambenog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini novonastalog klizišta.

Iako su mještani ovog dijela naselja Pofalići više puta tokom proteklih nekoliko mjeseci pozivali nadležno komunalno preduzeće da izvrši sanaciju kvara na vodovodnoj mreži, a budući da do klizanja tla nije isto urađeno, građani su uputili poziv Službi civilne zaštite Općine jer situacija na terenu nije bezazlena.

Općina Novo Sarajevo će u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo poduzimati daljnje aktivnosti na sanaciji klizišta na navedenoj lokaciji, dok će Preduzeće „Vodovod i Kanalizacija" u toku današnjeg dana vršiti radove na otklanjanju kvara, saopćeno je.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.