15.10.2024. 11:29
0
Stojanović o Schmidtovoj izjavi: Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto
FOTO: TVSA
Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH, izjavio je da je neprihvatljivo stavljati u istu ravan osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u istu ravan sa Alijom Izetbegovićem.

Stojanovićeva reakcija dolazi nakon izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je u isti kontekst stavio ratnog zločinca Ratka Mladića i prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Aliju Izetbegovića.

U nastavku prenosimo Stojanovićevu reakciju:

- Presuđeni ratni zločinac i predsjednik BiH koji nije ni optužen, njihovo stavljanje u istu ravan je neodgovorno i uvredljivo. Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto!

Ako se neko ogriješio u ime države Bosne i Hercegovine i činio zločine, poslan je na Sud Bosne i Hercegovine. Ili bar mnogi od njih jesu. To je bio i stav BH politike. Za razliku od sljedbenika i naredbodavaca Ratka Mladića koji su bili izvršioci organizovanog ubijanja i zlostavljanja. Nije isto!

Nemaju svi dobru namjeru da od Bosne i Hercegovine napravimo zemlju u kojoj odbrana časti, poštovanje, obrazovanje i povjerenje budu glavni oblici ponašanja, ali nas to ne smije pokolebati. Bosna i Hercegovina iznad svega!, napisao je Stojanović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.