16.10.2024. 10:51
0
U sarajevske škole stigle nove dojave o bombama
FOTO: ilustracija
U više srednjih škola na području Sarajeva jutros su ponovo stigle dojave o bombama.

Nezvanično saznajemo da je jedna od dojava stigla u Srednju medicinsku školu Jezero, a koja je na meti dojavljivača bila jučer, ali i prošle sedmice. U toj školi nastava će se danas održavati online.

Dojava je, takođe, stigla i u Mašinsku tehničku školu gdje su učenici evakuisani nakon svega 20-ak minuta nastave koja će se danas nastaviti online.

Bomba je dojavljena i u Elektrotehničkoj školi u Buča Potoku koja će nastavu izvoditi online do kraja ove sedmice. Gimnazija Obala je, također, dobila dojavu o navodno postavljenoj bombi. 

Odmah nakon primljenih dojava, prema ustaljenoj proceduri, škole su evakuisane i policija obezbjeđuje mjesto do dolaska ekipa koje će uraditi KDZ pregled školskih objekata.

Podsjećamo, sarajevska policija je sinoć uhapsila dvojicu maloljetnika koji se sumnjiče da su slali lažne dojave o bombama, dok je jedan od ranije uhapšenih maloljetnika sinoć predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Jučer je, takođe, održan i sastanak predstavnika Vlade KS, predvođenih premijerom Nihadiom Ukom i resornom ministricom Naidom Hota-Muminović sa delegacijom Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.