16.10.2024. 11:56
0
Objavljen snimak nepoznatih dronova koji su nadlijetali kasarne OS BiH u Butilama i Rajlovcu
FOTO: Faktor/Screenshot
U četvrtak 10. oktobra iznad dvije kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u Butilama i Rajlovcu preletjela su četiri drona, a i dalje je misterija čiji su. Radi se o dronovima manjeg ili srednjeg dometa s kojima se može upravljati s veće udaljenosti i služe za snimanja.

Desilo se to nakon što su u tri navrata kružili iznad Krupe kod Pazarića gdje se nalazi magacin naoružanja i municije, te iznad kasarni OSBiH u Livnu i Glamoču.

Odmah je o svemu obaviješten EUFOR, čiji predstavnici su u ponedjeljak 14. oktobra došli na sastanak u Zajednički štab OSBiH, kako bi se detaljnije informisali o ovom nimalo bezazlenom slučaju.

Snimak preleta dronova iznad kasarne pogledajte u videu koji je objavio Faktor. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.