16.10.2024. 12:27
0
Sud BiH: Počelo okupljanje uoči ročišta Dodiku i Lukiću
FOTO: RTRS
Ispred Suda BiH danas se počelo okupljati građanstvo i predstavnici javnih funkcija iz Republike Srpske i na nivou BiH, uoči nastavka suđenja predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS, Milošu Lukiću.

Advokat Milorada Dodika, Goran Bubić, ranije je najavio da će na današnjem ročištu biti izneseni dokazi odbrane drugooptuženog Lukića, kao i replike na dokaze Tužilaštva, zavisno od raspoloživog vremena.

Suđenje će se nastaviti pred sudijom Senom Uzunović, nakon što je Krivično vijeće Suda BiH odbacilo zahtjev za njeno izuzeće, koji je odbrana podnijela prošle sedmice. Vijeće je zaključilo da je zahtjev neosnovan.

Podsjećamo, Dodik i Lukić se terete da su, tokom jula 2023. godine u Banjoj Luci, svjesno postupali suprotno odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta, koje su zabranjivale primjenu zakona koji osporavaju nadležnosti Ustavnog suda BiH, te zakona o objavljivanju propisa Republike Srpske.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.